Řízení výstavní činnosti v Galerii Bánského muzea v Rožňavě - Ambrušová, Tímea (2019)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat uskutečněné i právě probíhající výstavy a expozice ve vybrané muzejní instituci (Báňské muzeum v Rožňavě), identifikovat obtíže a nedostatky během přípravy a realizace výstav, a konsekutivně navrhnout potencionální řešení na vzniknuté těžkosti. Ve výzkumné části práce je využita metoda analýzy, komparace, následně syntézy, přičemž navazuje na první díl práce – management výstav a expozicí ze všeobecného pohledu. V první kapitole převažuje metoda deskripce a explanace doplněné o komparaci i syntézu.