Segmentace české internetové populace pro online programatický nákup dovolené - Kůsová, Daniela; Koudelka, Jan; Matíková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce propojuje teoretickou bázi strategické segmentace s online marketingovou komunikací. Cílem diplomové práce je zanalyzovat českou populaci na trhu cestovního ruchu, určit jednotlivé segmenty, a následně doporučit, na který segment zaměřit novou digitální marketingovou komunikaci cestovní kanceláře, zejména v programatickém nákupu reklamního prostoru. Data z MML-TGI byly podrobeny v praktické části této práce faktorové, shlukové a kontingenční analýze, díky které byl vytvořen profil jednotlivých segmentů. Tyto profily byly rozvinuty pomocí vícerozměrného škálování, MCART a popisné analýzy. Dále byly výstupy potvrzeny výsledky z dotazníkového šetření. Kvalitativní polostrukturované rozhovory se specialisty dodaly informace pro návrh cílení v programatickém nákupu reklamního prostoru pomocí cílení na charakteristiky uživatele.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses