Analýza průběhů a dopadů Evropské migrační krize v letech 2013-2017 - Pustinová, Kristýna; Krebs, Vojtěch, 1950-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá tématem migrační krize, což je proces, který je ovlivněn mnohými faktory. Masová migrace, která v současné době probíhá, je pro Evropu novým jevem a tedy výzvou, se kterou se musí vypořádat. Tato krize totiž není vyvolána potřebou pracovních sil, ale nastavením sociálního systému Evropské unie. Teoretická část tedy vymezí pojem migrace, rozebere současnou migrační krizi a bude se věnovat faktorům, které migraci ovlivňují. Praktická část práce je pak věnována rozboru struktury migrujících osob do zemí Evropské unie z několika hledisek, bude se zabývat integrací migrantů do společnosti a také vlivu migrace na některá odvětví národního hospodářství. Stěžejní pak bude pokusit se pomocí analýzy těchto jednotlivých fází migrace odpovědět na otázku, zda jsou migranti plynoucí do Evropy spíše přínos nebo hrozba. Rozebere také Globální pakt OSN o migraci.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses