Aspekty nakládání s nevyužívanými nemovitostmi v Praze - Joštová, Barbora (2019)
Diplomová práce se zabývá aspekty využívání prázdných nemovitostí v Praze. Vymezuje teoretický základ a legislativní rámec práv a povinností vlastníků nemovitostí, mapuje pomocí hloubkových rozhovorů současný stav a přístup k prázdným nemovitostem v Praze. Představuje dva fungující zahraniční projekty. Na základě získaných poznatků z Prahy a ze zahraničních projektů je navržen koncept kanceláře dočasného využívání, jakožto významného příspěvku k řešení problematiky prázdných nemovitostí v Praze.