Analýza rozdělení kapitálových korporací - Čechová, Lenka (2019)
Tato diplomová práce se věnuje procesu rozdělování obchodních korporací. Hlavním cílem diplomové práce je analýza realizovaných rozdělení v letech 2016 až 2018 na vybraném vzorku. Teoretická část práce se nejprve zabývá obecným vymezením rozdělení obchodních korporací na základě české právní úpravy a právní úpravy ze směrnic EU. V dalším kroku jsou blíže definovány jednotlivé formy rozdělení a náležitosti projektu rozdělení a v neposledním případě i účetní a daňové souvislosti rozdělení. Praktická část diplomové práce se věnuje již samotnému zpracování analýzy náhodně vybraného vzorku rozdělení za sledované období, a to včetně prezentace jejich výsledků.