Analýza rozdělení kapitálových korporací - Čechová, Lenka; Skálová, Jana, 1967-; Machová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se věnuje procesu rozdělování obchodních korporací. Hlavním cílem diplomové práce je analýza realizovaných rozdělení v letech 2016 až 2018 na vybraném vzorku. Teoretická část práce se nejprve zabývá obecným vymezením rozdělení obchodních korporací na základě české právní úpravy a právní úpravy ze směrnic EU. V dalším kroku jsou blíže definovány jednotlivé formy rozdělení a náležitosti projektu rozdělení a v neposledním případě i účetní a daňové souvislosti rozdělení. Praktická část diplomové práce se věnuje již samotnému zpracování analýzy náhodně vybraného vzorku rozdělení za sledované období, a to včetně prezentace jejich výsledků.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses