Proměna hudebního průmyslu a jeho business modelů - Leitgebová, Tereza (2019)
Diplomová práce se zabývá proměnou hudebního průmyslu a jeho business modelů. Teoretická část mapuje historický vývoj tohoto dynamického a v mnohém nepředvídatelného odvětví, který byl způsoben technologickými inovacemi, jež umožnily vznik nových obchodních modelů. Praktická část má podobu obsahové analýzy rozhovorů s představiteli zásadních mediálních institucí na českém hudebním trhu. Analýza hledá odpovědi na otázky týkající se budoucnosti fyzických nosičů a streamingu, který představuje pro hudební průmysl po mnoha ztrátových letech obrovskou šanci. Nakonec popisuje, jak transformaci tohoto odvětví vnímají špičkoví odborníci z oboru.