Proměna hudebního průmyslu a jeho business modelů - Leitgebová, Tereza; Andera, Michal, 1984-; Zýka, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá proměnou hudebního průmyslu a jeho business modelů. Teoretická část mapuje historický vývoj tohoto dynamického a v mnohém nepředvídatelného odvětví, který byl způsoben technologickými inovacemi, jež umožnily vznik nových obchodních modelů. Praktická část má podobu obsahové analýzy rozhovorů s představiteli zásadních mediálních institucí na českém hudebním trhu. Analýza hledá odpovědi na otázky týkající se budoucnosti fyzických nosičů a streamingu, který představuje pro hudební průmysl po mnoha ztrátových letech obrovskou šanci. Nakonec popisuje, jak transformaci tohoto odvětví vnímají špičkoví odborníci z oboru.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses