Rakouská a post-keynesovská teorie hospodářských cyklů : komparace a doporučení - Černíková, Michelle; Metrah, Samy; Koderová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této bakalářské práce je provést kritickou komparaci rakouské teorie hospodářského cyklu v podání Ludwiga von Misese a Friedricha Augusta von Hayeka s post-keynesovskou teorií hospodářského cyklu v podání Minskyho hypotézy finanční nestability. V první polovině práce jsou představeny obě tyto ekonomické školy s důrazem na jejich metodologii a na teorie, které jsou relevantní pro konečnou konstrukci teorie hospodářského cyklu. V druhé polovině jsou pak obě teorie aplikovány na světovou finanční krizi v USA a v Evropě v roce 2008. Práce je uzavřena diskuzí hlavních makroekonomických doporučení.
Vedoucí práce: Samy Metrah
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses