Průběh a vývoj privatizačního procesu textilní společnosti TEXLEN - Brožková, Nela; Chalupecký, Petr; Švejdová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá privatizačním procesem a jeho dopadem na textilní společnost TEXLEN a.s. Trutnov. Téma je velmi obsáhlé a stále aktuální z pohledu dopadu procesu transformace na vývoj ekonomiky v České republice, a konkrétně na podnik analyzovaný v této práci. První část teoreticky vymezuje způsoby privatizace českých státních podniků a stručně shrnuje historii textilnictví v ČR, resp. Československu. V další části je popsán průběh a vývoj privatizace společnosti TEXLEN a.s., Trutnov a následný organizační a hospodářský vývoj v letech 1991 – 2007, kdy podnik zanikl. Metodou analýzy jsou zkoumány data získané z fondu Texlen a.s. ve Státním oblastním archivu Trutnov. Důraz je kladen především na organizační uspořádání, hospodářské výsledky a zaměstnaneckou politiku podniku.
Vedoucí práce: Petr Chalupecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses