Problematika financování mezinárodního dobrovolnictví se zaměřením na workcampy - Hořejší, Daniela (2019)
Cílem této práce je zanalyzovat problematiku financování nestátních neziskových organizací věnující se mezinárodnímu dobrovolnictví a pořádající workcampy, a komparace české organizace INEX-SDA a francouzské organizace Concordia s ohledem na danou problematiku. Účelem této komparace je zjistit úroveň podpory mezinárodního dobrovolnictví v České republice vzhledem k jinému státu s nepřerušenou tradicí dobrovolnictví, rozvinutější strukturální sítí věnující se dobrovolnictví a zdánlivě poskytující více příležitostí pro rozvoj mezinárodního dobrovolnictví. Samotná práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teoretickým vymezením nestátního neziskového sektoru, jeho historií a současným stavem v obou zemích a vymezením dobrovolnictví v České republice a ve Francii. Na teoretickou část navazuje praktická., ve které jsou blíže představeny organizace INEX-SDA a Concordia a analýza jejich financování a postavení ve společnosti. Za použití kvantitativních a kvalitativních metod a analýzy výročních zpráv, společně s teoretickými poznatky, jsou zde získány informace vedoucí ke zhodnocení rozvoje příležitostí k mezinárodnímu dobrovolnictví v České republice a zejména v INEX-SDA.