Problematika financování mezinárodního dobrovolnictví se zaměřením na workcampy - Hořejší, Daniela; Hucková, Barbara, 1964-; Chrást, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této práce je zanalyzovat problematiku financování nestátních neziskových organizací věnující se mezinárodnímu dobrovolnictví a pořádající workcampy, a komparace české organizace INEX-SDA a francouzské organizace Concordia s ohledem na danou problematiku. Účelem této komparace je zjistit úroveň podpory mezinárodního dobrovolnictví v České republice vzhledem k jinému státu s nepřerušenou tradicí dobrovolnictví, rozvinutější strukturální sítí věnující se dobrovolnictví a zdánlivě poskytující více příležitostí pro rozvoj mezinárodního dobrovolnictví. Samotná práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teoretickým vymezením nestátního neziskového sektoru, jeho historií a současným stavem v obou zemích a vymezením dobrovolnictví v České republice a ve Francii. Na teoretickou část navazuje praktická., ve které jsou blíže představeny organizace INEX-SDA a Concordia a analýza jejich financování a postavení ve společnosti. Za použití kvantitativních a kvalitativních metod a analýzy výročních zpráv, společně s teoretickými poznatky, jsou zde získány informace vedoucí ke zhodnocení rozvoje příležitostí k mezinárodnímu dobrovolnictví v České republice a zejména v INEX-SDA.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses