Srovnání úspěšnosti cílování inflace na příkladu centrálních bank České republiky a Velké Británie od roku 2007 do současnosti - Chornokoz, Liubov (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na vybrané aspekty problematiky inflačního cílování na přikladu České národní banky a Bank of England. Cílem práce je analýza režimu cílování inflace a rozdílný přistup k otázce plnění inflačních cílů v České republice a Velké Británii. První část práce je zaměřená na teoretický přehled politiky cílování inflace. Nedílnou součásti práce je popis DSGE modelu, který napomáhá k prognózování budoucího inflačního vývoje. V druhé části práce jsou probraná specifika České národní banky a Bank of England: měnově politické nástroje, tvorba předpovědí možného vývoje inflace a příčiny výrazných odchýlení od předem stanoveného cíle.