Analýza platebních bilancí na příkladě České republiky a Polska - Shapoval, Ilona (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním položek platebních bilancí. Zvolenými zeměmi jsou Česká republika a Polsko. Práce je rozdělená na 2 částí. Teoretická část je zaměřená na popis významu položek, definování udržitelnosti schodku platební bilance a charakteristiku vyrovnávacích procesů. V praktické části je analyzován běžný účet, kapitálový účet a finanční účet obou zemí. V poslední kapitole je provedeno srovnání platebních bilancí.