Analýza platebních bilancí na příkladě České republiky a Polska - Shapoval, Ilona; Metrah, Samy; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním položek platebních bilancí. Zvolenými zeměmi jsou Česká republika a Polsko. Práce je rozdělená na 2 částí. Teoretická část je zaměřená na popis významu položek, definování udržitelnosti schodku platební bilance a charakteristiku vyrovnávacích procesů. V praktické části je analyzován běžný účet, kapitálový účet a finanční účet obou zemí. V poslední kapitole je provedeno srovnání platebních bilancí.
Vedoucí práce: Samy Metrah
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses