Ocenění sázkové kanceláře Tipsport.net, a.s. - Kubeš, Jan; Hrdý, Milan; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty akcií představujících 100% vlastnický podíl ve společnosti Tipsport.net a.s. V první, teoretické části jsou nejprve vymezeny nezbytné pojmy pro další práci, je popsán princip fungování kurzových sázek a sázkových kanceláří a je podán základní přehled trhu kurzových sázek ve světě. Následně jsou diskutovány specifika sázkových kanceláří pro oceňování a posouzeny veřejně dostupné znalecké posudky na ocenění českých sázkových kanceláří. Ve druhé, praktické části je provedeno ocenění společnosti Tipsport.net a.s. výnosovou metodou DCF entity ke dni 31. prosince 2018. Výsledná hodnota činí 21 285 543 tis. Kč.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses