Branding rodinných firem - Hryzáková, Kateřina (2019)
Abstrakt:Hlavním cílem diplomové práce bylo rozšíření znalostí v oblasti brandingu rodinných firem v České republice. Mezi dílčí cíle práce patří zjištění asociací spotřebitelů s rodinnými firmami, identifikace odvětví, pro která je rodinný charakter podnikání důležitý, odhalení vlivu signalizace rodinné podstaty společnosti na nákupní chování spotřebitelů a zhodnocení důležitosti jednotlivých prvků autentického brandingu. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, a to na teoretickou a praktickou část. První část představuje základní pojmy a dosavadní poznatky v oblasti brandingu rodinných firem. Praktická části slouží k zodpovězení výzkumných otázek a verifikaci stanovených hypotéz, pomocí dvoufázového výzkumu. Po kvalitativní části výzkumu, ve formě focus group, následovalo dotazníkové šetření. K vyhodnocení kvantitativní části výzkumu byl použit nezávislý studentův t-test a regresní analýza.