Branding rodinných firem - Hryzáková, Kateřina; Kubíček, Aleš; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Abstrakt:Hlavním cílem diplomové práce bylo rozšíření znalostí v oblasti brandingu rodinných firem v České republice. Mezi dílčí cíle práce patří zjištění asociací spotřebitelů s rodinnými firmami, identifikace odvětví, pro která je rodinný charakter podnikání důležitý, odhalení vlivu signalizace rodinné podstaty společnosti na nákupní chování spotřebitelů a zhodnocení důležitosti jednotlivých prvků autentického brandingu. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, a to na teoretickou a praktickou část. První část představuje základní pojmy a dosavadní poznatky v oblasti brandingu rodinných firem. Praktická části slouží k zodpovězení výzkumných otázek a verifikaci stanovených hypotéz, pomocí dvoufázového výzkumu. Po kvalitativní části výzkumu, ve formě focus group, následovalo dotazníkové šetření. K vyhodnocení kvantitativní části výzkumu byl použit nezávislý studentův t-test a regresní analýza.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses