Ocenenie spoločnosti Pardubický pivovar, a. s. - Petrušková, Monika (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie tržnej hodnoty podniku Pardubický pivovar, a. s. pre účely potencionálneho predaja 100% podielu k 1. 1. 2018 bližšie nešpecifikovanému kupujúcemu. Ocenenie je vykonané z pohľadu externého analytika. Diplomová práca je rozdelená na dve časti. V prvej teoreticko-metodologickej časti sú objasnené základné pojmy a postupy problematiky oceňovania podniku. V druhej časti sú aplikované tieto teoretické poznatky. V úvode je predstavená spoločnosť, ďalej je vykonaná strategická a finančná analýza. Nasleduje analýza a prognóza generátorov hodnoty, ktoré slúžia ako podklad pre finančný plán. Po zostavení finančného plánu nasleduje ocenenie metódou diskontovaných peňažných tokov. Ako doplnková metóda je použitá tržná metóda odvetvových násobiteľov.