Ocenenie spoločnosti Pardubický pivovar, a. s. - Petrušková, Monika; Smrčka, Luboš; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie tržnej hodnoty podniku Pardubický pivovar, a. s. pre účely potencionálneho predaja 100% podielu k 1. 1. 2018 bližšie nešpecifikovanému kupujúcemu. Ocenenie je vykonané z pohľadu externého analytika. Diplomová práca je rozdelená na dve časti. V prvej teoreticko-metodologickej časti sú objasnené základné pojmy a postupy problematiky oceňovania podniku. V druhej časti sú aplikované tieto teoretické poznatky. V úvode je predstavená spoločnosť, ďalej je vykonaná strategická a finančná analýza. Nasleduje analýza a prognóza generátorov hodnoty, ktoré slúžia ako podklad pre finančný plán. Po zostavení finančného plánu nasleduje ocenenie metódou diskontovaných peňažných tokov. Ako doplnková metóda je použitá tržná metóda odvetvových násobiteľov.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses