Strategická analýza vybrané společnosti zaměřené na facility management - Rogozhnikov, Nikita (2019)
Cílem této diplomové práce je provedení strategické analýzy podniku Atalian CZ s.r.o., identifikace podstatných faktorů z okolního prostředí společnosti a analýza interních zdrojů a schopností. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoreticko-metodologická, v ní jsou představeny zásadní metody a terminologie nezbytné pro strategickou analýzu a definování specifiky odvětví Facility managementu. Zjištěné poznatky jsou následně aplikovány a využity v části praktické, která se zabývá analýzou zvolené společnosti. Závěrem praktické části je identifikace silných a slabých stránek a potenciálních příležitostí a hrozeb za pomocí metody SWOT. Součástí závěru je také definování strategických doporučení.