Faktory úspěchu ve finančním poradenství - Horáček, Marek (2019)
Diplomová práce Faktory úspěchu ve finančním poradenství popisuje a následně analyzuje, jaké faktory mají souvislost s úspěchem v oboru finančního poradenství. Cílem práce je v teoretické části na základě rešerše odborné literatury nejprve definovat faktory úspěchu v přímém prodeji, poté faktory úspěchu v multi-level marketingu a jako poslední faktory úspěchu ve finančním poradenství.Následně v praktické části prostřednictvím kvantitativního výzkumu (dotazníkové šetření mezi členy sítě finančních poradců ve finanční skupině Partners Financial Services, a.s., kteří poskytují finanční poradenství) identifikovat pomocí regresní analýzy faktory, které nejvíce souvisí s úspěchem v tomto oboru.Tato práce může sloužit pro základní orientaci v dané problematice, jelikož v současné literatuře je tato oblast zatím nedostatečně prozkoumána a zpracována. Dále může práce sloužit jako základ pro další navazující výzkum, ať už ve stejné, či jiné podobně zaměřené společnosti.