Vliv implementace aktualizované verze normy ISO 9001 : 2015 na chování zaměstnanců - Kačírková, Tereza (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou systémů managementu kvality v prostředí ziskových organizací. Cílem diplomové práce je identifikovat, jakým způsobem implementace požadavků aktualizované normy ČSN EN ISO 9001:2016 ovlivňuje chování pracovníků konkrétního podniku. Výzkum byl proveden při využití postupů kvalitativního výzkumného designu, konkrétně metody případové studie. Data pro vyhodnocení byla získána primárně z odpovědí respondentů v rámci částečně řízených rozhovorů. Výstupem investigace provedeného empirického kvalitativního výzkumu je zjištění, že implementace systému managementu kvality dle koncepce ISO má pozitivní vliv na chování zaměstnanců sledovaného podniku.