Moskevské metro - Avdoshina, Veronika (2019)
Tato diplomová práce je věnována problematice rozvoje moskevského metra. Vybraná téma prozkoumaná z technického, logistického a ekonomického hledisek. Cílem teto diplomové práce zhodnotit kvalitu stávajícího systému moskevského metra. K provedení rozboru systému MM v těchto oblastech je potřeba zanalyzovat sekundární a primární data. K důležitým sekundárním zdrojům patří: statistiky, výroční zprávy a tiskové zprávy MM, strategie rozvoje MM, dosavadní analýzy fungování MM a výzkumy na téma spokojenosti pasažérů. Primárním zdrojem jsou výsledky vlastního dotazníkového šetření. Součástí práce je popis bohaté historie metra, plánu jeho rozvoje a charakteristika klíčových ukazatelů. Je provedená analýza dynamiky počtu cestujících MM, zvláštní pozornost je věnovaná finanční efektivnosti MM v době ekonomické krize. Určitá omezení zpracování práce představovala absence zveřejněných informací a výročních zpráv MM za poslední dobu.