Krizis valjutnoj sistemy kapitalizma : (problema valjutnych kursov) - Jevrejskov, A. V. (Vneštorgizdat, 1955)
Publikace analyzuje problémy měnových kurzů v kapitalistických zemích a jejich dopad na mezinárodní obchod z pohledu marxistické ekonomie.