Der Beveridgeplan : Sozialversicherung und verwandte Leistungen - Beveridge, William Henry Beveridge, baron, 1879-1963 (Zürich ; New York : Europa Verlag, 1943)
Německý překlad zásadní zprávy britského ekonoma a sociálního reformátora, která v roce 1942 položila základy moderního systému sociálního zabezpečení. Publikace představuje komplexní koncepci sociálního pojištění, jež má zajistit občanům ochranu před chudobou, nemocí, nezaměstnaností, stáří či pracovní neschopností. Autor zde formuluje principy univerzality, jednotnosti a státní odpovědnosti, které významně ovlivnily poválečné sociální reformy ve Velké Británii i v dalších zemích. Kniha zahrnuje rozbor stávajících sociálních služeb, návrh jejich reorganizace a přehled opatření směřujících k vybudování moderního sociálního státu.
Přeloženo z angličtiny
"Die englische Originalausgabe erschien Ende 1942 bei dem Verlag His Majesty's Stationary Office London unter dem Titel: Social insurance and allied services"—Rub titulní strany
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: sociální zabezpečení; sociální politika; sociální pojištění; sociální stát; Velká Británie; zprávy; social security; social policy; social insurance; welfare state; Great Britain; reports