Imperialističeskaja bor'ba za istočniki syr'ja - Santalov, A. A. (Izdatel'stvo Akademii nauk SSSR, 1954)
Marxistická analýza boje imperialistických států o surovinové zdroje, zaměřená na ekonomické zájmy, koloniální expanzi a mocenské soupeření v kontextu kritiky kapitalismu.