Imperialističeskaja bor'ba za istočniki syr'ja - Santalov, A. A.; Višnev, Sergej Michajlovič, 1898-1987; Institut èkonomiki (Akademija nauk SSSR) (Moskva : Izdatel'stvo Akademii nauk SSSR, 1954)
Marxistická analýza boje imperialistických států o surovinové zdroje, zaměřená na ekonomické zájmy, koloniální expanzi a mocenské soupeření v kontextu kritiky kapitalismu.
Nad názvem: Akademija nauk SSSR, Institut èkonomiki
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: 1901-1950; světová ekonomika; surovinová politika; spotřeba surovin; expanzionismus; koloniální politika; geopolitika; kapitalistické země; studie; world economics; raw material policy; consumption of raw materials; expansionism; colonial policy; geopolitics; capitalist countries; studies