Očerki istorii bjudžeta sovetskogo gosudarstva - Plotnikov, Kirill Nikanorovič, 1907-1994 (Moskva : Gosfinizdat, 1954)
Publikace shrnuje vývoj státního rozpočtu Sovětského svazu od jeho vzniku do poloviny 20. století. Ukazuje proměny fiskální politiky a úlohu rozpočtu při industrializaci, válečném hospodářství a poválečné obnově. Určeno odborníkům na dějiny financí a hospodářství SSSR.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: 20. století; státní rozpočet; veřejné finance; hospodářské dějiny; fiskální politika; Sovětský svaz; monografie; 20th century; budget; public finance; economic history; fiscal policy; Soviet Union; monographs