Základy organisace státních statků - Suchý, Čestmír, 1921-2005 (Zemědělská ekonomika, 1955)
Praktická příručka vysvětluje význam státních statků při budování socialismu na vesnici, hodnotí jejich dosavadní vývoj a vysvětluje jejich organisační strukturu. V dalších částech je pojednáno o organisaci rostlinné i živočišné výroby na státních statcích, o organisaci krmivové základny, mechanizačních prostředků, o organisaci práce a plánování.