Základy organisace státních statků - Suchý, Čestmír, 1921-2005; Vrba, Lumír, 1928- (Praha : Státní zemědělské nakladatelství, 1955)
Praktická příručka vysvětluje význam státních statků při budování socialismu na vesnici, hodnotí jejich dosavadní vývoj a vysvětluje jejich organisační strukturu. V dalších částech je pojednáno o organisaci rostlinné i živočišné výroby na státních statcích, o organisaci krmivové základny, mechanizačních prostředků, o organisaci práce a plánování.
Obsahuje bibliografii a bibligrafické údaje
Keywords: zemědělství; státní statky; organizace a řízení; socialistické hospodářství; Československo; příručky; agriculture; state farms; organization and management; socialist economy; Czechoslovakia; handbooks and manuals