Boj za novou Čínu - Song, Qingling, 1893-1981; Palát, Augustin, 1923-2016 (Praha : Svobodné slovo - Melantrich, 1955)
Sborník obsahuje projevy a články význačné bojovnice za svobodu čínského lidu, náměstkyně předsedy Čínské lidové republiky Mao Ce-tuna, vdovy po vůdci čínské demokratické revoluce Sunjatsenovi. Práce jsou řazeny chronologicky a pocházejí z let 1927-1951. Je v nich zachyceno celé období revolučních bojů od Čankajškovy zrady na čínské revoluci r. 1927 až do konečného vítězství nad Japonci i kuomintanskou reakcí a první léta budování nové Číny. Závěr tvoří články věnované obraně světového míru.
Přeloženo z čínštiny
Keywords: Kuomintang; Zhongguo gong chan dang; 20. století; 1927-1951; vnitřní politika; politické dějiny; komunismus; politické strany; Čína; projevy; stati; 20th century; internal policy; political history; communism; political parties; China; speeches; writings