The British empire - Somervell, D. C. 1885-1965 (Christophers, 1934)
Publikace nabízí komplexní pohled na dějiny Britského impéria od 18. do počátku 20. století. Autor rozebírá politické, hospodářské a sociální aspekty koloniální politiky Velké Británie a její dopad na země Commonwealthu. Druhé vydání doplňují ilustrace, mapy, bibliografie a rejstřík, které podtrhují význam impéria pro globální vývoj.