The British empire - Somervell, D. C. (David Churchill), 1885-1965 (London ; Melbourne ; Sydney ; Wellington ; Toronto ; Cape Town : Christophers, 1934)
Publikace nabízí komplexní pohled na dějiny Britského impéria od 18. do počátku 20. století. Autor rozebírá politické, hospodářské a sociální aspekty koloniální politiky Velké Británie a její dopad na země Commonwealthu. Druhé vydání doplňují ilustrace, mapy, bibliografie a rejstřík, které podtrhují význam impéria pro globální vývoj.
Dotisk r. 1936
Obsahuje bibliografii a rejstřík
Keywords: 18.-20. století; politické dějiny; koloniální politika; sociální dějiny; hospodářské dějiny; dějiny; Velká Británie; země Commonwealthu; monografie; 18th-20th centuries; political history; colonial policy; social history; economic history; history; Great Britain; Commonwealth countries; monographs