Nové trendy v mediaci v kontextu podnikového prostředí - Grundová, Jitka; Pauknerová, Daniela, 1970-; Bedrnová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Mediace jako alternativní metoda řešení sporů je velmi přínosným procesem. Její výhody spočívají vedle rychlosti a efektivnosti rovněž v samotném průběhu mediačního jednání. Strany mají možnost za účasti odborníka osobně probrat svá stanoviska a vyjádřit své pocity. Právě díky vlastní vůli zúčastněných stran je mediační proces svou povahou dobrovolný, a proto strany mají osobní zájem na úspěšném výsledku takového jednání. Možnost konání odděleného jednání pouze s mediátorem dává každému z účastníků příležitost vyjádřit i takové skutečnosti, o kterých měli pochyby. Mediátor má být odborníkem s dostatečnou praxí ve vyjednávání, schopným v komunikaci a se znalostmi psychologie. Osobní zralost a stabilita je pro pozici mediátora velmi důležitá, když má svým přístupem pomáhat ostatním. Samotný mediační proces lze pozorovat za použití Balesovy škály. Tato metoda umožní klasifikovat potřebné schopnosti mediátora a jeho přístup k účastníkům.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses