Georg Lukács zum siebzigsten Geburtstag - Lukács, György, 1885-1971 (Aufbau-Verlag, 1955)
Sborník představuje soubor esejí věnovaných filozofickému a estetickému odkazu Györgye Lukácse u příležitosti jeho 70. narozenin. Autoři reflektují jeho vliv na marxistickou teorii, literární kritiku a kulturní myšlení 20. století.