Georg Lukács zum siebzigsten Geburtstag - Lukács, György, 1885-1971 (Berlin : Aufbau-Verlag, 1955)
Sborník představuje soubor esejí věnovaných filozofickému a estetickému odkazu Györgye Lukácse u příležitosti jeho 70. narozenin. Autoři reflektují jeho vliv na marxistickou teorii, literární kritiku a kulturní myšlení 20. století.
Obsahuje bibliografii
Keywords: Lukács, György, -- 1885-1971; 1951-1960; filozofové; dialektický materialismus; marxismus; realismus v literatuře; Maďarsko; sborníky; philosophers; dialectical materialism; Marxism; realism in literature; Hungary