Ocenění podniku Asap s.r.o. tržní hodnotou - Mottlová, Nikola; Mařík, Miloš, 1947-; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Hlavním cílem diplomové práce „Ocenění podniku Asap s.r.o. tržní hodnotou“ je ocenění podniku Asap s.r.o. na bázi tržní hodnoty k datu ocenění 1. 1. 2017. V první části této práce je představen Oceňovaný podnik. Druhá část práce se soustředí na strategickou analýzu a vymezení relevantního trhu. Následuje finanční analýza, vyčlenění provozně nutného majetku a analýza generátorů hodnoty, jejichž výsledkem je představení finančního plánu. Poslední částí práce je samotné ocenění a to hlavní metodou – výnosovou metodou DCF Equity a vedlejší metodou – tržní metodou odvětvových multiplikátorů. Závěrem práce je porovnání výsledných hodnot všech metod ocenění a určení finálního intervalu ocenění.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses