Finanční a strategická analýza společnosti GEOSAN GROUP a.s. - Škoda, Michal; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou stavební společnosti GEOSAN GROUP a. s. za kalendářní roky 2013 až 2017 a následnou strategickou analýzou. Nejprve je provedeno teoretické vymezení zdrojů, uživatelů a metod používaných ve finanční analýze. Dále jsou popsány vybrané bankrotní a bonitní modely a poslední teoretická část je zaměřena na strategickou analýzu, kde jsou popsány metody pro analýzu makroekonomických a mikroekonomických faktorů, analýza interních zdrojů a schopností podniku a SWOT analýza. Tento teoretický základ je následně použit v praktické části, kde je nejprve provedena horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, následně jsou vypočteny vybrané ukazatele finanční analýzy a bankrotní a bonitní modely, jejichž výsledky jsou porovnány s konkurenčními společnostmi. Dále je provedená strategická analýza a na závěr je provedena SWOT analýza shrnující všechny získané poznatky.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses