Analýza vnějšího okolí firmy Auto Skoda - Dytrychová, Eliška (2019)
Předmětem bakalářské práce je analýza podnikového okolí společnosti Škoda Auto, především faktorů, které působí na podnik a ovlivňují ho. První část práce je věnována teorii, jež se zaměřuje jak na vnější, tak na vnitřní okolí. Vysvětluje důležité pojmy a definice z oblasti strategické analýzy, které jsou poté uplatněny v praktické části. Praktická část se zabývá podnikem Škoda Auto, kde se budu věnovat převážně makrookolí podniku, a blíže se zaměřím na elektromobilitu. Toto téma se v současné době často pojí s automobilovým průmyslem v České republice. V závěru práce je propojena teoretická a praktická část, kde shrnu výsledky mé práce.