Kapitál, "Kapitál" Marxův, reprodukce kapitálu, peníze, banky - Kratochvíl, Ladislav, 1907- (Praha : Svobodné slovo - Melantrich, 1955)
Hesla podávají všeobecně přístupným způsobem výklad o základech marxistické politické ekonomie. Kromě obsáhlejších hesel, uvedených v záhlaví knihy, jsou do svazku pojata tato další hesla: Kapitalismus, Akumulace kapitálu, Kapitalistické monopoly, Papírové peníze, Vulgární politická ekonomie, Abstraktní práce, Konkretní práce.
Podnázev v tiráži: hesla z Velké sovětské encyklopedie
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: kapitál; kapitalismus; marxismus; ekonomie a politika; informační publikace; capital; capitalism; Marxism; economics and politics; information publications