Finansy SŠA i Anglii v period obščego krizisa kapitalizma - Bogačevskij, Michail Borisovič, 1908-1968 (Gosfinizdat, 1954)
Publikace analyzuje vývoj financí USA a Velké Británie v období krize kapitalismu. Na základě marxisticko-leninské teorie zkoumá vliv hospodářských krizí na státní finance, úvěrový systém a měnovou politiku obou zemí.