Finansy SŠA i Anglii v period obščego krizisa kapitalizma - Bogačevskij, Michail Borisovič, 1908-1968; Aleksejev, Aleksandr Michajlovič, 1899- (Moskva : Gosfinizdat, 1954)
Publikace analyzuje vývoj financí USA a Velké Británie v období krize kapitalismu. Na základě marxisticko-leninské teorie zkoumá vliv hospodářských krizí na státní finance, úvěrový systém a měnovou politiku obou zemí.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: finance; hospodářská politika; kapitalismus; hospodářská krize; Spojené státy americké; monografie; Velká Británie; finance; economic policy; capitalism; economic crises; United States; monographs; Great Britain