Finanční a strategická analýza společnosti Jitona, a.s. - Bartušková, Michaela (2020)
Cílem této diplomové práce je vypracovat finanční a strategickou analýzu společnosti Jitona, a.s. a to za roky 2013 až 2019. Práce je rozdělena na celkem 6 kapitol, první dvě obsahují vymezení teoretických poznatků k finanční a strategické analýze. Třetí kapitola se věnuje představení sledované společnosti a v posledních třech kapitolách jsou teoretické znalosti aplikovány na společnost Jitona, a.s. a jednoho z jejích hlavních konkurentů. Pro interpretaci výsledků byly využity tabulky a grafy.