Ausgewählte Reden und Aufsätze - Gottwald, Klement, 1896-1953 (Dietz Verlag, 1955)
Výběr projevů a článků představitele komunistického hnutí v Československu, zachycuje jeho ideologické postoje, politickou strategii a klíčové momenty budování socialismu. Texty reflektují období od meziválečných let až po převzetí moci v roce 1948 a následné formování komunistického režimu.