Političeskaja sistema Velikobritanii - Gollan, John, 1911-1977; Gruzinova, O.; Perevalova, T.; Polenc, O. (Moskva : Izdatel'stvo inostrannoj literatury, 1955)
Práce britského komunistického teoretika Johna Gollana podává z marxistického hlediska výklad politického systému Velké Británie. Autor rozebírá fungování parlamentu, vlády, monarchie a politických stran, zdůrazňuje propojení politické moci s hospodářskými zájmy kapitalistické třídy a kritizuje imperialistický charakter britské politiky. Ruské vydání bylo přeloženo z angličtiny a redakčně upraveno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: politický systém; parlamentní demokracie; politika a vláda; politické strany; kapitalismus; Velká Británie; monografie; political system; representative government and representation; politics and government; political parties; capitalism; Great Britain; monographs