Stručné dějiny papežství - Šejnman, Michail Markovič; Lehár, Bohumil; Lehárová, Jaroslava (Praha : Státní nakladatelství politické literatury, 1955)
Publikace přináší ucelený přehled vývoje papežství od jeho vzniku až do 20. století. Autor sleduje proměny postavení papežů, vztah katolické církve ke světské moci a její úlohu v evropských dějinách. Text je psán z marxistického hlediska a obsahuje i kritiku imperialismu a politického vlivu Vatikánu.
Přeloženo z ruštiny
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: papežství; katolické církve; církevní dějiny; křesťanství; studie; papacy; Catholic churches; church history; Christianity; studies