Technika zahraničního obchodu - Nykryn, Jaroslav, -1987 (Zahraniční obchod (Orbis), 1955)
Kniha je důkladně zpracovaná učebnice, která systematicky rozebírá organizační formy a techniku obchodních operací v kapitalistických zemích i specifika organizace socialistického monopolu československého zahraničního obchodu. Kniha sloužila jako odborný průvodce pro pracovníky v oblasti mezinárodního obchodu, studenty ekonomických oborů a další zájemce o problematiku zahraničněobchodních vztahů v kontextu tehdejšího hospodářského systému.