Technika zahraničního obchodu - Nykryn, Jaroslav, -1987; Štěpán, Karel; Heřman, Karel (Praha : Orbis, 1955)
Kniha je důkladně zpracovaná učebnice, která systematicky rozebírá organizační formy a techniku obchodních operací v kapitalistických zemích i specifika organizace socialistického monopolu československého zahraničního obchodu. Kniha sloužila jako odborný průvodce pro pracovníky v oblasti mezinárodního obchodu, studenty ekonomických oborů a další zájemce o problematiku zahraničněobchodních vztahů v kontextu tehdejšího hospodářského systému.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: 1945-1955; zahraniční obchod; obchodní politika; mezinárodní hospodářské vztahy; mezinárodní obchodní operace; Československo; socialistické země; kapitalistické země; učebnice vysokých škol; foreign trade; commercial policy; international economic relations; international trade transactions; Czechoslovakia; socialist countries; capitalist countries; textbooks (higher)