Z politických spisů Fridricha II. Velikého, krále pruského - Friedrich II., pruský král, 1712-1786 (Knihovna politických klasiků, 1940)
Výbor z klíčových politických textů Fridricha II., zahrnující Antimachiavella, politickou závěť z roku 1752 a předmluvu k Dějinám mé doby. Spisy reflektují osvícenské ideály, kritiku absolutismu a panovníkovy názory na vládu a stát.